Homepage Goudse Politiek Laatste wijziging: 05 April 2011


Wat is nu waar?


In de krant van 5 april 2011 stond als reactie:

Volgens de gemeente - klopt er niets van de kritiek. Er is niets naar het stadskantoor gegaan, laat staan naar de werkkamer Cornelis. De collectie geschenken is groot en groeit elk jaar. De hoeveelheid geeft aanleiding tot wisselen. En dat is nu gedaan, zo wordt gezegd. Er is een aantal geschenken naar voren geschoven, een aantal geschenken is tijdelijk opgeborgen.Vier oorkondes dagelijks in de volle ochtendzon.

De oorkonde van de Oberbürgemeister van Solingen.


Top of Page

Op de kritiek van o.a. de kwaliteit van het servies, het in de zon hangen van oorkondes en wel een oorkonde, maar geen "degen" wordt niet ingegaan. die degen had toch gewoon bij de oorkonde kunnen hangen, zoals tevoren? Ruimte genoeg!


"tijdelijk opgeborgen gravure".
Op het zogenaamd tijdelijk opbergen valt wel een en ander af te dingen. drie gravures waren opgeborgen in deze kast op het bovenplein van het stadhuis. Pal onder een haspel van een brandslang. Een van de stadhuisvrijwilligers heeft twee van de gravures gewoon weer twee teruggehangen omdat de spijkertjes nog in de muur zaten.

De lezer mag het zelf het waarheidsgehalte van de uitspraak van de gemeente beoordelen.

Het riskante van deze kritiek is dat straks de huismeester het zogenaamd "verkeerd heeft gedaan". Met die smoes moet de gemeente niet komen. Een huismeester is geen persoon die je de inrichting van de vitrines van het stadhuis moet laten doen. De opdrachtgever moet zelf de verantwoordelijkheid nemen en het zou hem sieren er eens rond voor uit te komen dat het aanzienlijk beter had gekund.


Top of Page


"onderzettertje voor zilveren schaal".
Een stuk van de wanddecoratie van de trouwzaal (dat eerst in een andere ruimte hing en pas later letterlijk is toegesneden to de trouwzaal) is bewaard gebleven. Dit stukje geweven wandtapijt is niet of nauwelijks aangetast door de UV stralen. Het heeft altijd in het donker gelegen. Het geeft daarmee een goed beeld van hoe het geheel vroeger van kleur was. Het zou bij restauraties van het tapijt dus uitstekend van pas kunnen komen. Hier ziet u het als een onderzettertje met een rafelige rand.
Na advies van een van de vrijwilligers was de huismeester verstandig genoeg om het in vloeipapier op te bergen in zijn eigen kantoor. Tl-buizen kunnen soms een hoge dosis UV-licht verspreiden, zeker als ze er zxo dicht bovenop geplaatst zijn. Verstandige actie!


Ook komt de gemeente niet terug op het gebrek aan overleg. Zo moeilijk is het toch niet om met je ambassadeurs contact te maken. Dan hadden bijvoorbeeld de plastic kaarten tijdig ververst kunnen worden. In het belang van het toerisme en dus in het belang van de stad. In november, tijdens het vrijwilligersbuffet worden in de Sint Janskerk de vrijwilligers hoog de hemel in geprezen, maar in de waan van alledag is die waardering snel vergeten. Misschien is de waardering in de kerk alleen maar plichtmatig.

Een klein beetje overleg, of beter nog een belangstellend bezoekje op de zaterdag komt heel wat leuker over. Het had de hiervoor genoemde manco's eveneens voorkomen. Kleine moeite en groot plezier. Maar goed niet iedereen kiest daarvoor.

Top of Page